Jesiotry i łososie w Kanadzie

7-15 listopada 2018

To będzie nasz 13-ty wyjazd nad słynną Fraser River w Kolumbii Brytyjskiej. Za każdym poprzednim wyjazdem Klienci łowili wiele wspaniałych okazów i jesteśmy w 100% przekonani, że na wyprawie w 2018 nie będzie inaczej. To łowisko jest po prostu niezwykle zasobne w ryby i trudno tam zakończyć dzień o przysłowiowym „kiju”.

Celem wyprawy będą jak zwykle olbrzymie jesiotry białe (Fraser to najlepsze łowisko tej ryby na świecie) oraz łososie keta (chum), które wchodzą do rzeki do końca listopada. Na jesiotry listopad jest terminem doskonałym - spotkanie z dużą rybą jest bardzo prawdopodobne. W każdej chwili należy być przygotowanym na branie osobnika w przedziale 100-200 kg (lub większego), które są na Fraser dość częstą zdobyczą (największy jesiotr złowiony do tej pory na naszych wyprawach miał ok. 400 kg i była to największa słodkowodna ryba złowiona kiedykolwiek przy użyciu wędki przez polskich wędkarzy).

Łososie w listopadzie również będą dobrze brały i złowienie kilku-kilkunastu sztuk dziennie na jednego wędkarza jest jak najbardziej prawdopodobne. O tej porze roku najczęstszą zdobyczą będą łososie chum (inaczej keta), które na Fraser osiągają średnio 6-10 kg. Może trafić się także coho (kiżucz), który jest nieco mniejszy (średnio 3-5 kg), ale równie waleczny!

Grupa łowić będzie w dwóch, 4-osobowych zespołach z dużych, szybkich i zadaszonych łodzi. Każda jednostka sterowana jest przez bardzo doświadczonego, miejscowego przewodnika. W cenie są wszelkie licencje wędkarskie, a także cały niezbędny sprzęt wędkarski (także wodery Simms) wraz z przynętami – zarówno do połowu łososi, jak i jesiotrów. Na miejscu grupą będzie opiekował się nasz wieloletni kontrahent i jeden z najlepszych przewodników na rzece Fraser – Krzysiek Cieśla, który od ponad 20 lat mieszka w Kanadzie i obsługuje Klientów na Fraser.

Skrócony program wyjazdu

7 listopadaprzelot do Vancouver przez jedną ze stolic europejskich, transfer na miejsce zakwaterowania w Chilliwack (ok 2 h z lotniska w Vancouver)
8-13 listopada6 dni wędkowania na Fraser – ok. 8 godzin dziennie
14 listopadaprzelot powrotny z Vancouver do Polski, przylot na miejsce 15 listopada

Cena

Całkowita cena pobytu: równowartość 2790,- CAD /osoba* (ok. 7900,- PLN)
Do tego należy doliczyć przelot na miejsce po aktualnych cenach (ok. 3000,- PLN/osoba na dzień 28.12.2017)

Cena imprezy zawiera

  • 7 noclegów w dobrych warunkach w hotelu Best Western w Chilliwack podczas pobytu wędkarskiego (pokoje 2-osobowe osobowe z łazienką i klimatyzacją)
  • 6 dni wędkowania z lokalnym, profesjonalnym przewodnikiem na szybkiej i bezpiecznej łodzi. Na grupę 8 osób będą przewidziane 2 osobne łodzie i 2 przewodników. Jeden z przewodników jest polskojęzyczny
  • śniadania oraz lunche podczas wędkowania
  • licencje wędkarskie oraz cały potrzebny sprzęt wędkarski łącznie z woderami
  • ubezpieczenie zdrowotne NNW oraz KL i bagażu

Cena imprezy nie obejmuje

Napiwków dla przewodników wędkarskich oraz obsługi hotelu, napojów alkoholowych, kolacji. Sugerujemy, aby z uwagi na wszystkie dodatkowe koszty zabrać ze sobą na wyprawę do Kanady ok. 500–700,- CAD.

Dojazd na miejsce

Koszt biletu lotniczego w obie strony na dzień 28.12.2017 nie przekracza 3000,- PLN/osoba.

Uwaga!Powyższe ceny oraz pakiet świadczeń wchodzących w ich skład obowiązują przy założeniu, iż w wyjeździe bierze udział 8 osób wędkujących. Wyjazd może dojść do skutku nawet w przypadku mniejszej ilości uczestników (wymagane minimum uczestników jest każdorazowo określane przez Eventur), ale biuro nie może zagwarantować wówczas zachowania ceny lub zachowania wszystkich świadczeń w pierwotnie planowanym wymiarze (np. ilości łodzi, liczby przewodników na grupę, itp.).

*Cena wyjazdu skalkulowana według kursu CAD z dnia 02.01.2018 (kurs sprzedaży pieniądza ALIOR/BPH).


Lista wypraw

Nasi konsultanci

Maciek Rogowiecki Tomasz Wieczorek

Siedziba biura

EVENTUR FISHING
ul. Roentgena 23 lok. 21, III piętro
02-781 Warszawa

biuro czynne od poniedziałku do piątku w godzinach 09.00-17.00

telefon: + 48 22 894 58 12
faks: + 48 22 894 58 16